hrana za mladiče kanarčkov
Pozdravljeni, ravnokar sem bila presenečena, ker imam v gnezdu mladička kanarčka. Kdo mi lahko svetuje glede prehrane, ker imam občutek, da se mama ne zanima zanj. Kaj lahko storim? Za mlade mandarinske ptiče, ki sem jih imela, sem jim pripravila prepečenec + mleko + jajca, ali jim lahko tudi to dam?
Dober dan
Tudi jaz imam že teden dni mladička kanarčka in tako kot ti sem mislil, da ga mati ne hrani, vendar to dela zelo diskretno.
Moras mu Zagotoviti, da ima na voljo rumeno vzrejno pasto z jajci.
Lep dan!
hvala in od takrat sem jih imela 5 in vsi so zelo dobro
[levo]moja samička kanarčka je pred dvema mesecema znesla jajca, samo eno je bilo oplojeno in iz njega se je izlezel piščanec, ki ga je nehala hraniti, ko mu je bilo 10 dni. Poskusil sem ga hraniti s pomočjo brizge, a mi ni uspelo.[/levo]
[levo]zdaj znova sedi na jajcih, znesla jih je štiri.[/levo]
[levo]kaj lahko storim, če se jih ne bo želela hraniti?[/levo]
[levo]potrebujem kakšno posebno brizgo, svetilko, da mu ne bo hladno ...?[/levo]
[levo]in ali moram samca ločiti?[/levo]
[levo]hvala[/levo]
Živjo Barbara,
Mislim, da bi bilo treba namestiti še eno gnezdo v kletko, da bi se ptički lahko tja zatekli in se skupaj greli. Kar se tiče hrane, je nujno nadaljevati z dajanjem s pomočjo brizge, saj se zdi, da mama ptica tega noče storiti!
Pogumno!
dober dan
zaenkrat se z njimi ukvarja sama, rodila sta se 2 kanarčka
upam, da bo še naprej skrbela zanju
vendar bi ju rad označil z obročki, bojim se dotikati mladičev, da ne bi prenehala skrbeti zanje, pravijo, da jih ne smemo dotikati zaradi našega vonja
po drugi strani je samica rumena in samec rdeč, kaka bo barva mladičev?
v vsakem primeru hvala za tvoje sporočilo
Ha! Še dobro, da se mama ukvarja s tem! Upajmo, da bo to trajalo!
Sicer pa mislim, da jih je treba obročkati deseti dan.
Kar se tiče mladičkov, morda bodo oranžni! ;)))
Živjo, imam kanarčka z rumeno barvo in samico rjavo-bronasto. Kakšne barve bodo mladiči in kaj naj dam mami, da jih nahrani? Hvala vnaprej.
Pozdravljeni Dii_D,
lahko daste hrano za kanarčke. Na spletu boste našli različne vzrejno hrano in krepčilno hrano za kanarčke :)