hrana za koi krape
Pravkar sem pridobil nekaj krapov koi, ki so približno 10 cm veliki. Trenutno jih hranim s palčkami Tetra Pond Variety Sticks. Rad bi jim nudil bolj specifično prehrano. Kaj naj jim dam? Hvala za vaš odgovor.
Pozdravljeni,
Doma za svojih 5 koi krapov velikosti 50 cm uporabljam "JBL Koi maxi" za krape večje od 30 cm. Hrana je v obliki kroglic in jedo jo tudi zlate ribice.
Prednost te hrane je, da je na voljo v dveh drugih kakovostih, odvisno od velikosti koi krapov, ki jih imamo:
- JBL Koi mini za krape velikosti 10 do 20 cm
- JBL Koi midi za krape velikosti 20 do 35 cm
cab65
Hvala za vaš odgovor. Pozabil sem vprašati, če je ta hrana plavajoča in če ne motni preveč vode.
Poleg tega, me zanima ali je enaka prehrana za vse letne čase priporočljiva. Veliko spletnih mest priporoča različne prehrane glede na sezono.
Hvala za vaš odgovor, Lep pozdrav
Pozdravljeni,
JBL Koi je pakiran v majhnih kroglicah s premerom 5 mm, ki dobro plavajo, tako da jih ribe lahko pojedo na površini.
Ker imam tudi veliko zlatih ribic, jim dajem tudi JBL Pond sticks classic. To so zelo lahki palčki, ki dolgo plavajo.
Vsako od teh dveh vrst hrane dajem vsak drugi dan, z enodnevnim postom na teden.
Obe vrsti hrane so sprejeti tako s strani krapov kot tudi zlatih ribic.
cab65