Hrana za ciklide
Pozdravljeni,
Imam 400-litrski akvarij, v katerem živi ducat ostrižnikov (ciklidov) iz jezera Malavi. Odsoten bom 10 tednov. Imam soseda, ki lahko priskoči na pomoč enkrat na teden, vendar nočem, da bi to počel vsak dan. Ribe hranim s kosmiči, vendar so mi odsvetovali uporabo avtomatskega hranilnika s temi. Ali mi lahko priporočite model avtomatskega hranilnika in vrsto granul za hranjenje ciklidov. Hvala.
Živjo André,
s "kosmiči" lahko brez problema uporabljaš avtomatski dozirnik (npr. Eheim). Paziti moraš na "vklope"
Vendar pa bo problem pri menjavah vode (100l na teden); ne smemo pozabiti, da so ti ciklidi veliki onesnaževalci.
Akvaristično.
Pozdravljen Jean-Pierre,
Hvala za informacije. Vendar, mi lahko navedeš referenco Eheim? Ničesar nisem našel, kar bi ustrezalo "p.e." ali "ON". Priznam, da sem precej začetnik pri akvaristiki...
Kar se tiče menjav vode, nimam izbire in upam, da mladi ciklidi ne bodo trpeli zaradi tega.
Akvaristično.
Dober večer, Andrej,
za filter: Eheim 3581 (ima pihanje zraka, ki preprečuje vlažnost v kosmičih), pred namestitvijo naredi preizkuse in pokaži osebi, ki bo prišla, kako ga napolniti, kakor tudi velikost kosmičev, ki jih je treba dati v rezervoar;
morali boste nadomestiti izhlapevanje vode;
za "p.e.": to pomeni "na primer";
za "ON" to ustreza "rekli so mi".
Če potrebuješ dodatne informacije, ne oklevaj.
Akvariološko.
Dober večer, Jean-Pierre,
Neskončno se vam zahvaljujem za te podatke, ki so mi zelo koristili, da osvetlim svojo laterno neizkušenega akvarista... in da se naučim razumeti okrajšave. ;-)
Nakupil bom potrebno opremo brez odlašanja in vsekakor bom sporočil novosti, ko se vrnem z potovanja.
Akvariistično,