Hrček ali dihurček?
Živjo, star sem 13 let in pravkar sem izgubil svojega malo rusko hrčko Ratatouilleja, ki je bil star 6 mesecev (to je mlado) našel sem ga popolnoma mehkega zjutraj in je umrl tekom dopoldneva, cel dan sem jokal.
In zato razmišljam o nakupu novega glodavca in sem v dilemi med hrčkom ali dvema pustniškama. Že imam Rody Lounge Uno kletko. Bolj se nagibam k pustniški, ker ni nočna in predvsem živi 3 do 4 leta! Medtem ko hrček živi le 1 do 2 leti. Starši so za, ampak moji mami je bolj všeč hrček, ker ji ni všeč rep pustniške, pravi, da izgleda kot miška! Čeprav ji govorim, da je dlakav, ji je vseeno ljubši hrček! Ampak meni je bolj všeč pustniška.
Z mojimi živalmi preživim veliko časa, igram se z njimi in svojemu hrčku sem kupil kup igrač (čeprav jih sploh ni upošteval!) Posteljnino menjam enkrat na teden in vodo v steklenički vsake dve dni! Tako da zelo skrbim zanje! Komaj čakam na vaš odgovor, da mi poveste, katerega glodavca mi predlagate!
Čao
Nihče?
=(
Ne vzemi tega osebno, vendar ti zaradi tvoje mladosti priporočam hrčka.
Čeprav je nočna žival, je po naravi bolj družaben in ne zahteva toliko pozornosti kot mongolska puščavska miška, ki potrebuje čas, da se privadi na človeka.
Poleg tega mongolska puščavska miška potrebuje vsaj minimalno prisotnost, in mislim, da bo to s šolo težko izvedljivo.
zdravo
Poleg tega je kletka premajhna za dve gerbili.
Upošteval sem tvoje nasvete! in šel sem kupit ruskega hrčka marelične barve! Imenuje se Ahil! Sprva je grizel, vendar se je zdaj navadil in ne grize več. Zdaj celo skače čez ovire! Hvala za tvoje nasvete, saj sem skoraj vzel gerbilo
Prav si ravnala, zelo srečnega ga boš naredila :)
Malo športa ne škodi nobenemu hrčku, objavi fotografijo, da vidimo, kako lep je.
Ne strinjam se z vašim mnenjem, ker jaz nimam fotografije s hamsterjem in gerbilo, imam tri, stari so 6 mesecev in res so super. Zelo so radovedni in ne potrebujejo veliko časa, edina stvar je, da ne morejo živeti sami, vendar se v troje odlično zabavajo. Res jih obožujem, komaj čakam, da dobijo mladičke. Prihajajo k meni in so skoraj vsak dan na prostosti, resnično sem imel zajce, veverice, hrčke in miši, ni primerjave, nobenega vonja, terarij čistim vsake 3 tedne. Živijo gerbile!
Za mladega fanta te starosti menim, da je to boljše. Kot pravijo, vsak ima svoje mnenje. Jaz bi zanj raje izbral hrčka kot pa gerbilico.
Tukaj je moj mali Ahil!! === http:/data.photos-animaux.com/photos/452/4519/451872.jpg