Vprašanja, razprave o izdelkih HILL'S Prescription Diet Metabolic za mačke s piščancem
11 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
11 sporočila
roger
Pozdravljeni. Kakšna je razlika med obema vrstama briketov: eno so HILL'S Prescription Diet Metabolic Briketi za mačke s piščancem, drugo pa HILL'S Prescription Diet r/d Briketi za izgubo teže mačk s piščancem? Glede na to, da moja mačka je HILL'S Prescription Diet r/d Briketi za izgubo teže mačk s piščancem. Vprašanje: ali je treba narediti prehod med obema različnima vrstama briketov ali ne? Lep pozdrav.
1 sporočila
anne-sophie
Pozdravljeni, od mojih dveh mačk je ena prekomerno težka. To nikakor ne moti druge. Vendar ne vem, če to reši problem prekomerne teže pri drugi. Glede na to, da kupujem samo njene brikete, ne vem, če bi z drugo znamko pridobila več teže. Vsekakor pa bodite brez skrbi, druga mačka, ki nima težav, je zelo dobro zdrav. Moji mački sta stari 3 in 4 leta.
1 sporočila
christine
Pozdravljeni. Imam 5 mačk; to so mačke, ki so bile zapuščene iz različnih razlogov (večinoma gre za starejše ljudi, ki umrejo). Vse so sterilizirane in cepljene. Res je, da sterilizacija povzroča povečanje telesne teže. Vsi so zdravi in brez prekomerne teže, razen enega, ki je "debel". Pravzaprav mislim: majhen in debel (7 kg). Izgubil je vso svojo maščobo, a ostaja čokat. Sprva sem jim dajal samo brikete Metabolic. Apetit po njih ni bil izjemen; zadnje mesece mešam Metabolic in Sensitive (Hill's). Obožujejo jih. Nekaj, kar počnem že približno eno leto. Zvečer, ko pridem domov, žvižgam in vsi pridejo (razen enega, ki je domač in noče zapustiti območja okoli hiše). Sledijo mi in gremo skupaj na sprehod zunaj približno dvajset minut. Ko žvižgam, se zberejo. Živim na mirnem skoraj podeželskem območju. Hrup in avtomobili so stvar, ki se ji je treba izogibati. Rezultati so dobri: opazno manj agresivnosti; ko pridemo domov, so izčrpani. In tudi meni to dobro dene. Na razpolago sem, če imate vprašanja.
1 sporočila
valerie
Moja mačkica je uspešno rešila svoje težave s prekomerno težo z Hills hrano. Ker ne najdem popolne sestave, jo mešam s hrano Virbac weight. Seveda sem na začetku Hills hrano pomešala z njenimi običajnimi briketi, da se je ona in njen prebavni sistem lahko navadila. Doplačujem še z pašteto (75 do 100g) z naravnimi sestavinami (večinoma vsebuje vodo).
1 sporočila
valerie
Pozdravljeni, spremenila se je le embalaža. Moja mačka ni opazila razlike.
1 sporočila
guillaume
Pozdravljeni,S ponosom sem lastnik treh mačk, ki mi vsak dan polepšajo življenje.Ampak soočam se s težavo, ena od treh mačk ima prekomerno težo, drugi dve pa sploh ne. Imam samca starega 12 let, ki je idealne teže, in dve sestri, stari 4 leta, od katerih je ena pretežka (7kg750g).Moj veterinar mi je priporočil te brikete ali pa tiste iz linije Royal canin satiety.Zaradi narave mojega dela je nemogoče, da bi mačke lahko ločil, da bi jedle vsaka posebej... Poleg tega so briketi vedno na voljo doma.Moje vprašanje je, ali bi moji drugi dve mački imeli težave, če bi jedli tudi te brikete?Hvala vsem, ki ste to prebraliGuillaume - Pistache, Mya, Choupette
2 sporočila
cecilia
Pozdravljen Guillaume, tudi jaz imam dva mačka in oba jedeta lahke/diabetične brikete (po tem, ko sem preverila pri veterinarju, da drugi nima posebnih potreb). Vprašajte svojega veterinarja, to bo najboljši način, da boste prepričani!
1 sporočila
anita
Živjo. Moja mama ima štiri mačke različnih starosti. Res je, da je hrana v obliki briketov dobrodošla za težave s prekomerno težo. Težava je, ker mačka v prekomerni teži od moje mame teh briketov ne je in ujeda vse povprek ... Še posebej zato, ker se sprehaja. Moj edini nasvet!! Če morate vse mačke prehranjevati s temi briketi, poskusite sprva tudi z vrečko, če jih težko sprejmejo. Poskusite, če je mogoče, da mačku omogočite nekaj vadbe za dostop do hrane ... Na primer, majhen poligon ali skoraj prazne posode razpostaviti povsod in jih občasno napolniti. Ne vse hkrati! Lahko na tleh ali pa na višje ležečih mestih ...
1 sporočila
jennifer
Pozdravljeni, Imam mačko s prekomerno telesno težo in mačko z normalno težo. Kupujem te brikete za mačko s prekomerno telesno težo, vendar jih tudi druga mačka jé in jih kar dobro mara. Ni problemov, da obe mački jedo brikete. Racioniram, mački s prekomerno telesno težo dam 50 g briketov, mački z normalno težo pa pustim brikete prosto dostopne na višji ravni. Mački s prekomerno težo dam polovico obroka zjutraj in drugo polovico zvečer. Vse poteka zelo dobro. Tehtala je 6 kg. Po enem letu z briketi, omejenimi na 50g na dan, zdaj tehta 4,8 kg.
1 sporočila
manuèle
Živijo, tudi jaz imam mačko s prekomerno težo in drugo, ki nima težav. Oba že več let jesta enako hrano Metabolic in se počutita zelo dobro. Brikete dajem v igrače z izboklinicami in v krogle, ki jih valjata, da pridejo briketi ven. Tako ih to zaposluje in se malo premakneta, saj živita v stanovanju. Obožujeta to! Da bi mačka, ki ima težave z apetitom, malo shujšala, ji dajem največ 30g briketov Metabolic na dan in jo večinoma hranim z ribami ali piščancem (njena sestra raje paštete, medtem ko jih on ne mara, noče jesti paštet, zato sem prepričana, da ne poje njenega dela). V enem letu je shujšala 1 kg (z 7,5 kg na 6,5 kg). Prenehala sem jim puščati brikete prosto na voljo, sicer, se ne zna ustaviti. Čeprav je to malo dražje, stane manj kot če bi bil bolan. Je v odlični kondiciji, ponovno bolj igriv in bolj toniziran ter njegova sestra se prav tako dobro počuti.
1 sporočila
michel
Namestil sem avtomatski podajalnik briketov pred enim letom in to omogoča dobro upravljanje priporočil, navedenih na embalaži. Dvakrat na dan so obroki in vsak obrok je natančno nastavljen na gram natančno. Moj maček, ki je imel prekomerno telesno težo pri 8,2 kg, je zdaj stabiliziran na 6,8 kg in je ponovno našel svojo živahnost.
1 sporočila
elisabeth
Imam 4 mačke in enak problem kot vi. Prešla sem na pametne posode za hrano. Vsaka mačka ima svojo posodo in lahko upravljamo njihov vnos briketov. Naša pretežka mačka je na dieti z Metabolic briketi, medtem ko druge niso. Poleg tega ne poje več hrane drugih mačk.