Vprašanja, razprave o izdelkih Versele Laga Complete Cuni Junior mladi kuncič (pritlikavi) od 6 do 8 mesecev
96% stranke
priporočam ta izdelek
5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
danielle
Pozdravljeni, ne najdem količine, ki bi jo bilo treba dajati na dan glede na težo živali? Moja zajklja je velikanka in ji dajem po volji, odkar je prišla, vendar ne je nobene sena, saj ima raje pelete.
2 sporočila
ludivine
Pozdravljeni. Količina, ko hočete dati pelete, je 2 % teže. Hrana za zajca obsega 8 do 10 % teže v zeleni hrani, 2 % pelet glede na željo (kar bo dalo 8 % zelene hrane), in seno po volji. Če ne je svojega sena, poskusite najti bolj okusno ali bolj kakovostno seno, saj je le-ta bistvenega pomena za njihovo prehrano.
1 sporočila
valérie
Temeljno je, da mu damo seno. Za razliko od pelet (pogosto preveč bogatih) omogoča obrabo zob in žvečenje ima učinek razbremenitve stresa. Pelete so izumili samo zato, da bi kunci v rejo hitro pridobili težo. Torej, pelete je treba obravnavati kot poslastico in ne kot osnovno hrano. Njihovo uživanje je treba omejiti. Odstraniti celo skledo, tudi če ni prazna. Seno po volji in postopoma zelenjavo (pozor, nekatera zelenjava se mora obravnavati kot poslastica, kot so na primer korenčki, torej zelo majhna količina). Obiščite spletno stran La Dure Vie du Lapin Urbain, kjer je vse razloženo. Obstajajo tudi druga zelo obsežna spletna mesta.
1 sporočila
sylvie
Doziranje je zelo jasno navedeno na zadnji strani vrečke: od 30 do 50 g na dan, skozi rast (in torej mesece, po logiki). Ne več, čeprav se morda zdi, da žival še prosi (čeprav lahko vrsta zahteva posebno prehrano). Logično si to nadomešča s senom, ki je, kot je bilo rečeno, bistveno. Osebno dam mojima dvema mladičema (kratkodlaka in levjeglava) 35 g na dan, za približno 500 g žive teže. Meni se zdi logična možnost prehoda za 5 g ob vsaki pomembni spremembi teže.
2 sporočila
coralie
Pozdravljeni, ali v vaših peletih vsebuje sojo? Hvala.
1 sporočila
cindy
Pozdravljeni, ne