Forum za akvaristiko

gniloba plavuti platy

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
laura
8 sporočila
laura fr

Pozdravljeni vsi!

Potrebujem nasvet prosim, imam bolno platy samico. Bolna je že 2 tedna. Na začetku se je ves čas skrivala, potem sem opazil, da so njene plavuti bele in malo je jedla.

Izoliral sem jo v akvariju s 20 litri in jo zdravil z esha 2000. Ne vem, ali je to res učinkovito, ker sem začel zdravljenje v skupinskem akvariju, da bi preprečil, da bi se bolezen razširila na druge. Že 1 teden jo vsak dan zdravim in opazna je rahla izboljšava, tako da ne vem, ali je konec ali ne.

Ali jo lahko vrnem k drugim ali še ne?

Rekli so mi, naj ji dam še sol, želel bi vaše mnenje. Ali lahko kombiniram esha 2000 in sol?

Hvala za vaše odgovore.

Prijazno,

Sabrina
58 sporočila
sabrina fr

Živijo Laura!

Jaz mislim, da je najbolje, da se obrneš na veterinarja! Samo on ti bo lahko povedal, kaj je treba storiti ali ne.

Upam, da bo tvoja ribica kmalu okrevala!

Se vidimo kmalu ;)

laura
8 sporočila
laura fr

živjo sabrina!

Hvala za tvoj odgovor, ponovno sem ga dodala med ostale včeraj, ker je že 1 mesec, kar sem ga ločila od drugih, obravnavala sem ga z esho, soljo in bactopurjem. Bila je zelo boječa, ni se premikala s svojega mesta, ni mi bilo všeč, da je zaprta v svojem majhnem prostoru, zato sem ji vrnila svobodo lol. Trohnoba se je ustavila, vendar traja dolgo, da se popravi. Zdaj prepustim naravi, da vidimo, ali se bo pozdravila ali ne, mimogrede, če kdo želi platije, jih podarjam, ker jih imam že kar dosti.

Nisem pa vedela, da veterinar zdravi ribe, če mi lahko daš kakšne naslove, bi bilo lahko kdaj koristno, hvala

Se vidimo kmalu,

Mélanie
7 sporočila
mélanie fr

Živjo Laura,

Pravilno si izvedla tretma! ;)

Baktopur je odličen za zdravljenje gnitja plavuti in če bi želela proces pospešiti, bi svojemu Baktopurju (tekočina) lahko dodala še Baktopur direct (tableto).

Če si ga vrnila nazaj k vsem drugim ribam, lahko zdraviš kar celoten akvarij, to bo očistilo vse tvoje male prebivalce in jim ne bo škodilo, saj se gniloba plavuti precej dobro širi.

Tvoj tretma moraš izvesti vsak drugi dan v teku petih dni, sicer boš uporabila preveč zdravila.

Se vidimo kmalu!

laura
8 sporočila
laura fr

živjo, hvala za tvoj odgovor, ampak zdaj je prepozno, ni preživela. Mislim, da sem začel z zdravljenjem prepozno, imel sem tudi backtopur direct, ampak nisem upal uporabiti obeh. V skupnem akvariju sem preventivno dal esha 2000, za vsak slučaj. Imam tudi corydorase v skupnem akvariju in ne vem, ali lahko uporabim bactopur zanje.

hvala, se vidimo kmalu

Mélanie
7 sporočila
mélanie fr

Corydosi se ničesar ne bojijo s pomočjo Bakto Pur & Bakto D, brez skrbi ;) V vsakem primeru je najbolje, da svoj Bakto D postaviš v filter, če je mogoče!

laura
8 sporočila
laura fr
<left>v redu zaenkrat ostali so zdravi, tako da, če opazim, da ima kdo kaj, bom obdelal vse. Hvala še enkrat</left>

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo