gnezdo za kanarčka
Pozdravljeni.
Sem začetnik pri gojenju kanarčkov in rad bi vedel, ali moram pustiti gnezdo celo leto ali ne?
Moji mali samički (2) sta ves čas v njem!
hvala
Pozdravljeni,
Če sta dve samici, ne mislim, da bi bilo težava pustiti jima gnezdo. Nimam kanarčkov, ampak če se počutita v njem dobro, je mogoče bolje, da pustite gnezdo, kajne?
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Morda bi bilo bolje, da gnezda ne pustite v kletki ves čas. Samice se, če so nenehno notri, lahko izčrpajo zaradi "lažnega valjenja" in ne bodo imele normalnega življenja. Odstranite gnezdo in ga vrnete spomladi. Ampak, ali imate v tej kletki skupaj s samičkami tudi samce? Če to ni tako, potem resnično ne potrebujete gnezda.
Na vaši storitvi. Lp
Pozdravljeni
imam 2 samici in 2 samca že kratek čas.
Ena od samic ne zapusti gnezda, pravkar je izlegla 2 jajci, vendar so mi povedali, da to ni pravi čas za valjenje.
Hvala za vaše odgovore.
Pozdravljeni,
Če imate v kletki samece in je ena od samic znesevala, je dobro, da imate gnezdo. Če pa ste samece vnesli šele pred kratkim, obstaja možnost, da so jajca prazna (neoplojena) in iz njih ne bodo izlegli piščanci. V vašem primeru je vrsta parametrov, ki jih ne poznam.
Res je, da je za razmnoževanje pozno. Ampak zaradi vremena, ki je bilo, mrzlo ali ne preveč toplo v juliju in zdaj zelo vroče, so ptice iz ritma. Jaz sem imel samo eno leglo mandarin v juniju in od takrat nič več, namesto običajnih dveh ali treh. Niti moje turkizne papige niti katerine nimfe se niso razmnoževale.
Srečno z leglom. O svojih izkušnjah obvestite forum.
v redu, vas bom obveščal. hvala in se kmalu vidimo