Forum za akvaristiko

filtracija vode v akvariju

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Patrick
4 sporočila
patrick fr

Pozdravljeni,

Imam akvarij s 620 litri in dva zunanja filtra eheim 2028 s 6 košarami za filtrirne mase. Kateri izdelek lahko damo v vsako košaro za dosego optimalnega ravnotežja in čistosti vode? Hvaležen bi bil za odgovor po elektronski pošti, vnaprej se vam zahvaljujem in izkoristim to priložnost, da vam pošljem svoje želje za novo leto.

Lep pozdrav, Patrick Rigaud

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Živijo Patrick,

hvala za voščila in enako.

Glede tvojih filtrov, brez da bi te ukazoval, poglej poglavje "Izdelava akvarija", mislim, da so tam že nekateri odgovori (če se prav spomnim).

Sicer pa natančneje opiši svoj akvarij, potem ti bom lahko odgovoril, kot tudi drugi akvaristi.

Akvaristično.

Patrick
4 sporočila
patrick fr

Dober večer, Jean-Pierre, in hvala za hitrost tvojega odgovora. Moj akvarij je "atelier de marianne" model rubis s 620 litri sladke vode in z odrezanimi sprednjimi koti, in takoj bom pogledal, kot mi predlagaš, "Réalisation d'un aquarium". O novostih te bom obveščal na tem forumu.

Lep pozdrav.

Patrick
4 sporočila
patrick fr

Pozdravljen Jean-Pierre

Po nekaj urah raziskovanja o "Izdelavi akvarija" in drugih spletnih mestih, nisem našel odgovora, ki bi rešil moj problem zapolnitve treh košar filtrov eheim 2028. Kot mi predlagaš, sem odprt za tvoje odgovore in na voljo za morebitna dodatna pojasnila.

Lep pozdrav

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, Patrick,

za 620-litrski akvarij tipa Amazonka potrebuješ samo en filter s pretokom 1050 l/h.

Drugi filter bo koristen za namestitev U.V. (seveda na izhodu iz filtra) in v tem primeru le vato v košarah.

Za prvi filter je potrebno vstaviti modro peno, začenši z največjimi granulami proti najmanjšim (od spodaj navzgor), ali celo samo vato v vseh; ne pozabi na keramične cevčice v srednji košari, ki bodo nudile zatočišče bakterijam, ki se bodo razvijale.

Za drugačno vrsto akvarija je potrebno specificirati.

Kakšen tip akvarija bi rad ustvaril?

Akvaristično.

Patrick
4 sporočila
patrick fr

Dober večer, Jean-Pierre,

hvala za tvoje odgovore, zdaj mi preostane samo še, da napolnim svoje košare. Vesel sem, da sem te spoznal in morda se kmalu spet vidiva. Kakorkoli že, "na dolgo življenje akvaristiki".

Patrick.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo