drsti zlate ribice
Pozdravljeni vsi; moji zlati ribici se mrestijo in voda v akvariju postaja belkasta – ali je to normalno in kaj naj storim, da bo voda spet kristalno čista: akvarij 160 l s 15 ZR dolžine približno 18 cm in 1 pleko dolžine 20 cm: kako dolgo traja to obdobje mresta; HVALA vsem za vaše odgovore. Christiane
Dober večer, Christiane,
ne poznam razloga za barvo vode.
Vendar sem prepričan (ne da bi te želel "prizadeti") v to, da je tvoj univerzum koncentracijski popoln; dejstvo je, da ena zlata ribica potrebuje najmanj 50 l vode, torej za 15 ti prepustim izračun, tvoj plekostomus (razen če ga nisi rešil, da ga ne bi ubil) pa nima kaj iskati v tako majhnem prostoru. Odnesi ga v javni akvarij.
Za lažjo primerjavo si predstavljaj, da celo svoje življenje živiš v sobi veliki 3*2 metrov.
Če želimo akvaristiko izvajati, jo izvajajmo pravilno ali pa je raje ne izvajajmo; ne poslušajmo prodajalcev, ki kot žal veliko ljudi danes mislijo samo na denar.
Za tvoj 160-litrski akvarij, 3 ali 4 zlate ribice in zakaj ne en par ancistrusov.
Akvaristično.
HVALA za sporočilo, v resnici to ni idealno za moje PR, moram razmisliti drugače. Lep pozdrav