Divja praskanja pri mojem mucku

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Sherilyn
2 sporočila
sherilyn fr
Dober večer,Včeraj zvečer nas je Chouchou (5 mesecev, maček domače mačke) začel močno srbeti. Neprestano se praska in liže povsod, tako rep, tace (vključno s blazinicami), hrbet, boki, ušesa... Izmenično gre skozi krize, ko se praska, premika svojo dlako in teka naokoli; potem se skrije v kot, ko je izčrpan in zaspi. To ga tako zaposluje, da je malo, prisiljeni smo ga hraniti večkrat na dan.Peljal sem ga k veterinarju to jutro, dal mu je injekcijo "protialergijsko" (predvidevam kortizon), ampak to ni nič spremenilo. Pregledal je njegovo dlako, ampak je bila brezhibna, na koži tudi nič. Pregledal je celo vzorec dlake pod mikroskopom, ampak tudi ni bilo ničesar opaziti, zato ne gre za parazite. Pri veterinarju se je umiril in se ni praskal niti enkrat, niti ni premikal svoje dlake ali karkoli, bil je zaposlen s tem, da je bil prestrašen. Imate idejo, od kod lahko izvira težava?V primeru, da gre za alergijo, sem poskusil zamenjati njegovo steljo z naravno znamko "Nullodor", ampak ne vem, ali bi bilo bolje vzet 100% rastlinsko. Kar se tiče hrane, mu bom jutri kupil brikete za "občutljive mačke", da vidim, če se izboljša. Ampak, če bi šlo za alergijo, ali ne bi injekcija morala zadostovati, da se pomiri? Je možno, da alergija še vedno vztraja, če je še vedno v stiku z določenim elementom? Prijatelj ga je včeraj pobožal po rokah, potem ko je jedel čips z okusom gob, ampak mislim, da je odstotek gob precej nizek v takšni hrani, in to je bilo samo na prstih, in mislim, da bi simptomi morali do zdaj izginiti. Razen stelje ali hrane, ne vidim nobenega posebnega elementa kot vzroka.Skrbi me, da gre za nevrološko stanje ali problem z možgani. Če do ponedeljka ni izboljšanja, bo veterinar naredil krvni test. Moja druga 11-letna mačka je popolnoma v redu, tako mirna kot vedno. Oba nimata dostopa do zunanjosti, samo do balkona, kjer so žuželke in malo plesni, ampak nobene rastline ali tuje snovi, kot na primer steklena volna, in od odkritja simptomov včeraj zvečer sem prekinil njun dostop.Hvala za vašo pomoč.
Sherilyn
2 sporočila
sherilyn fr
Dober večer,Opravičujem se za to dolgo odsotnost brez novic. Ampak se vračam z zelo dobro novico: Chouchou je ozdravel! Nisem povsem prepričan, kaj je imel, mislim, da je bil bolj okužen z nevidnimi paraziti kot pa alergičen, ker injekcija za pomirjanje ni prav dobro delovala, medtem ko je po zdravljenju z zdravilom proti črvom in nato z uporabo Strongholda vse prišlo v red. Sploh se več ne praska.Za previdnost mislim, da bom ostal pri rastlinski stelji, kar jim ne bo škodilo. Kar se tiče prehrane, pa sem v dvomih. Chouchou bo kmalu kastriran, zato "občutljiv kastriran maček" od Ultima dobro ustreza obema, ki imata občutljive želodce, vendar to ne spremeni nič pri bruhanju Grisette (mislim, da je to zaradi njenih dolgih dlak, bruha več dni zapored, nato pa nič dva tedna) in Chouchou občasno ima mehka blata. Chouchou je imel še bolj mehko blato, ko sem mu dal Whiskas za mladiče, mislil sem, da je vzrok za to mleko v njem. Ko sem prešel na Purina One, se mu to ni več zgodilo. Zdaj se mu to občasno ponovi z Ultima.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo