divja mačka in selitev

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
ELODIE
1 sporočila
elodie fr

Pozdravljeni,

No, naj razložim. Trenutno živim v hiši z vrtom skupaj z mojo mačko. Ta je že navajena potovati, seliti se itd... Zadnjih nekaj mesecev, približno 5 mesecev, je majhen maček začel redno prihajati na obisk. Bil je zelo prestrašen in nezaupljiv. Ni se pustil približati, kljub temu pa je vse pogosteje obiskoval mojo teraso. Nato je začel sedeti na stopnicah vhoda, najprej na eni, potem na dveh... Prišel je jest in pobegnil.

Danes mi popolnoma zaupa, pusti se božati, vstopi v hišo, da spi, po možnosti na mehki deki, no, saj poznate zgodbo... Ampak še vedno odhaja ven in včasih ga cel dan ne vidim. Včasih celo prespi v hiši in se odlično razume z mojo mačko. Ampak nihče drug se ga ne more dotakniti niti mu približati. Samo jaz in glede na to, kaj poje in koliko časa preživi pri meni, mislim, da drugje ne je.

Moje vprašanje je naslednje, seliti se moram v veliko stanovanje. Torej najbolje ZANJ (ker seveda bi ga sama rada vzela s seboj), je da ostane tukaj, ampak nihče več ne bo skrbel zanj, saj se ne morem zanesti na sosede, ki se mu sploh ne morejo približati, niti na bodoče najemnike hiše, ali pa ga vzeti s seboj, da ima dom, a zavedajoč se, da več ne bo mogel ven...

Življenje v tem stanovanju lahko traja eno ali dve leti, in potem bom morda lahko spet našel hišo z vrtom, da bo lahko spet tacal naokoli, ampak ali bo to zaprtje zanj preveč težko? Imam polno igrač iz trenutne hiše in jih uporablja, ampak vedno pride čas, ko želi ven, za 5 minut ali več ur...če pa ga pustim tukaj, ali se ne bo počutil nekoliko zapuščenega? Ko pomislim, kako dolgo je trajalo, da mi je pustil, da ga pobožam... ni verjetno, da bi kmalu našel nov dom, in če ga bo našel... zaenkrat ni kastriran, bil je premlad, ampak načrtujem, da ga kastriram v prvem koraku, ali bo potem bolj želel ostati notri z mojo mačko? Skratka, imam veliko vprašanj, resnično želim narediti, kar se mi zdi najboljše zanj...

Hvala za vaše odgovore

Josette
23 sporočila
josette fr

Dober dan

Razumem vašo dilemo.

Osebno ne bi imela srca, da ga zapustim in, kot razmišljate, bi ga hitro sterilizirala (dejansko se to lahko stori zelo zgodaj).

Paziti boste morali, da ne pobegne skozi vrata ali okno vašega bodočega stanovanja (ki ga boste morali ustrezno zavarovati) in mu zagotoviti veliko različnih dejavnosti in velika mačja drevesa.

Srečno!

Lenoir
3 sporočila
lenoir fr

Dober večer, prav imate Josette, da dajete te nasvete, vendar veste, mačke so nepredvidljive in ni lahko jih obdržati v kotu, po mojem skromnem mnenju bi bilo bolje, če bi bil opremljen z GPS-om, tako ga lahko enostavno najdete in locirate, ne glede na to, ali je doma ali kje drugje.

Iz mojih majhnih izkušenj, nasprotno od psa, ko mačka hitro maha z repom, je to običajno slab znak... To dejansko pomeni, da je precej razdražena ali celo globoko vznemirjena. V takem primeru je bolje, da jo pustimo pri miru. Po drugi strani pa, če rep počasi miga levo in desno, kot nihalo, to bolj spominja na "pozdrav", včasih pa na prošnjo za izhod, kjer je potrebno nadzorstvo.

Strokovnjak za male in velike Ukreine.com
Sophie
13 sporočila
sophie fr

Pozdravljeni Elodie,

katero rešitev ste na koncu našli?

Na tej spletni strani naročam že dolgo, ampak še nikoli nisem bila na forumu (od tod moje vprašanje po 6 mesecih lol)

Lepo nedeljo.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo