Vprašanja, razprave o izdelkih Diffuseur Feliway Friends
13 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
3 sporočila
melanie
Ali jo lahko to uporabimo za sobivanje psa in mačke? Imam eno od svojih mačk, ki je zelo trmasta (ona je šefica lol). Ko je prispel moj mladiček, je vse potekalo dokaj dobro, a zdaj, ko je odrasel in bo kmalu star 2 leti, ga moja mačka sploh več ne sprejema. Takrat, ko je moj pes manj kot 1 meter od nje ali jo pogleda, mjavka (nezadovoljna). Hvala
1 sporočila
thomas
Pozdravljena Mélanie, že prvo vprašanje: ali je vaš maček kastriran? Kajti mački so teritorialni, seveda, vendar se nekastriran samec lahko izkaže za bolj agresivnega in dominantnega... v tem primeru je rešitev preprosta in nizkocenovna... škljoc škljoc... (in adijo neprijetne vonjave!) Nato, če maček postaja bolj dominanten, je to verjetno tudi zato, ker pes zdaj oddaja vonjave "najstnika", ki bi lahko ogrozile mačkovo dominanco... Če maček samo renči, mijavka ali celo - v najslabšem primeru - na psa vrže malo stresa, da mu pokaže, kdo je šef, mislim, da ni nič hudega... najbolje je, da jima pustite, da rešita svoje napetosti, ne poskušajte preveč posegati... dokler ni poškodb... Mačka je morda tudi ljubosumna na preveliko pozornost, ki jo namenjate mlademu psu... Morda pazite, da mu namenite več časa, pozornosti, božanja, igre itd... ker je morda preprosto malo ljubosumna... V vsakem primeru, iskreno povedano, Feliway po mojem mnenju ne bo veliko pomagal... Bolje bi bilo, da bi se posvetovali s strokovnjakom za vedenje, ki bi z obiskom na vašem domu lahko dal dobre nasvete glede postavitve stranišč, posod, praskalnikov, kotičkov, itd... krajev, kjer se lahko oba počutita bolj varna. Ali pa bi lahko opozoril na napake, ki jih ne smete storiti v vaših vedenjih, vaših posegih v primeru konflikta itd... In če res simptomi vztrajajo, ena kapsula Zylkène 75 na dan za dva ali tri mesece, zmešana v mačjo mokro hrano ali posuta na njene brikete, bi morala ublažiti napetosti, še posebej, če se pes obnaša miroljubno...
5 sporočila
marie
Pozdravljeni Solange_ T..., kupil sem Friends in Optimum, imel sem oba.
2 sporočila
solange
Marie B, v tem primeru lahko poskusite z zylkenom, to so kapsule, ki jih je veterinar priporočil za sprostitev mačk, jih kupujem na specializirani spletni strani, in enemu od mojih mačkov, ki je zelo občutljiv, dajem to, in ga pomiri, zdaj urinira samo še v svojem pesku, poleg tega pa uporabljam še féliway optimum. Lep pozdrav, Solange.
5 sporočila
marie
Zelo dobro, hvala ... to bom preveril s svojim veterinarjem.
2 sporočila
catherine
Pozdravljeni, Zelo dober izdelek, vendar je potrebna potrpežljivost za opazne rezultate. Bodite potrpežljivi, saj bo šlo!
5 sporočila
marie
3 mesece mislim, da je dovolj časa, da se ugotovi učinkovitost izdelka. Preizkusil bom nekaj drugega.
5 sporočila
marie
Dober večer, kupila sem difuzorje na tej spletni strani. Enega sem postavila v zgornje nadstropje in drugega v pritličje. Imam 3 kastrirane mačke. To ni imelo prav nobenega učinka... še vedno je enako agresivnosti in "lulanja" za označevanje njihovega teritorija. Kupila sem tisto, kar je bilo potrebno za 3 mesece in upoštevala vse priporočila. Res sem razočarana nad tem izdelkom.
2 sporočila
solange
Pozdravljeni, tukaj je 7 mačk, velika družina: Po preizkusu tega difuzorja Feliway Friends nisem doživel čudežnih rezultatov .... eden izmed mojih mačk je uriniral zunaj njihovih številnih peskovišč .... Po pogovoru z njihovim veterinarjem sem preizkusil difuzor feliway "optimum", in končno se je vse uredilo! Nobena mačka ni bila več pod stresom in krdelo je nadaljevalo s svojim mirnim življenjem, to je to :)
3 sporočila
martine
Pozdravljen Frédéric, ali povzroča preveč težav, da imaš dva mačka? Ni preveč agresivnosti med njima? Sprašujem se, ker že imam enega mačka in bom kmalu čuval še drugega med počitnicami, ali se bosta dobro sprejela in ali ne bo treba reševati prepirov hvala
1 sporočila
catherine
Živjo, med počitnicami moram paziti na hčerino mačko, medtem ko imam že sam mačko doma. Nikoli se še nista srečali, zato bi rad vedel, ali bi nam morda lahko difuzor Feliway pomagal, da bi se izognili (morda) agresivnemu vedenju. Vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor in morebitne nasvete, da bo vse potekalo gladko. S spoštovanjem, C. Berducq
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ta izdelek je povsem primeren v vašem primeru. Omogoča naravno pomiritev napetosti med obema mačkama. Potrebno je, da je difuzor vklopljen v glavnem prostoru, kjer mačke preživijo največ časa. To ne preprečuje, da bi sprejeli običajne previdnostne ukrepe, ki so potrebni ob prihodu nove mačke v hišo: izogibanje neposredni konfrontaciji, zagotavljanje varnosti novega prišleka tako, da ga prvih 24 ur pustite bodisi v drugi zaprti sobi, bodisi v njegovi transportni kletki ob prisotnosti vaše mačke, da opazujete njune reakcije. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
3 sporočila
martine
Pozdravljeni Catherine, tudi jaz sem to poletje v istem položaju kot vi, mi lahko poveste, kako je šlo z dvema mačkama? Najlepša hvala. Lep pozdrav, Martine
1 sporočila
frederic
Pozdravljeni Catherine, trenutno vam ne morem povedati veliko o tem, kako dober je difuzor Feliway od Zoomalia, ker ga še nisem prejel in testiral. Imam 2 mački in odhajam za cel dan, zato mi je uporaba tega difuzorja zelo ustrezala. Žal mi je, da vam ne morem pomagati. Lep pozdrav, Frederic .H