Forum za akvaristiko

corydoras panda

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
ludovic
6 sporočila
ludovic fr
[levo]Pozdravljeni vsi,[/levo]
[levo]pravkar sem v svoj 120-litrski akvarij dodal prve ribice, zdaj ko je dušikov cikel končan.[/levo]
[levo]To je zasajen akvarij.[/levo]
[levo]Pred tednom dni sem dodal 15 modrih neonk.[/levo]
[levo]Vse je šlo dobro, ribe se počutijo odlično[/levo]
[levo]Od včeraj sem dodal 6 panda corydorasov, ki se prav tako počutijo zelo dobro![/levo]
[levo]Moje vprašanje je naslednje: corydorasi so dnu živeče ribe, toda dejansko pri meni plavajo okoli po vsem akvariju, ne vedno in ne vsi, ampak ta trenutek, ko to pišem, imam dva, ki "pasejo" v sredini in na vrhu akvarija, pravzaprav obiskujejo rastline in dekoracije.[/levo]
[levo]Ali je to normalno?[/levo]
[levo]Zaenkrat jim nisem dal jesti, ker sem bral na različnih objavah, da jih je treba prvi dan postiti in po drugi strani se zdijo, da najdejo dovolj hrane zase za zdaj.[/levo]
[levo]Drugo vprašanje: rad bi vedel, če lahko kasneje dodam DANIO RERIO, KER NA FORUMIH IN BLOGIH, KI JIH OBISKUJEM, ENKRAT PIŠE DA IN DRUGIČ NE[/levo]
[levo](seveda z ustrezno kakovostjo vode)[/levo]
[levo]Hvala tistim, ki si bodo vzeli čas in mi odgovorili[/levo]
[levo]PS: če imate kakšne ideje, kaj bi še lahko dodal k mojim neonkam, prosim, sporočite mi![/levo]
[levo]HVALA[/levo]
Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

1°) Panda corydorasi:

Preden začnejo izkazovati "normalno" obnašanje, se morajo v akvariju najprej udomačiti in običajno ostajajo bolj pri dnu.

Corydorasi včasih plavajo v parih in se dvignejo na površje. To je njihov način razmnoževanja.

2°) Neonke in črtasti cebrici:

a) Modre neonke (Paracheirodon innesi) živijo v hladni vodi (22/23°cc) ki je kisla (pH manj kot 7.0) in mehka (Gh manj kot 7°d)

b°) Črtasti cebrici (Brachydanio rerio) prav tako živijo v bolj hladni vodi, vendar z drugačnimi parametri: alkalna voda (pH več kot 7.0) in trda (Gh minimalno 10°d)

Zato je združevanje teh dveh rodov brez smisla. Na splošno je mešanje kontinentov (tukaj Amerika in Azija) slaba ideja, vsaj kar zadeva kemične parametre vode, čeprav so danes vzrejeni ribji primerki bolj tolerantni na ta področja kot divji.

In tako, ko rečeš: "seveda s pravilnimi parametri vode", to ne pomeni veliko: pravilni za koga?

Če boš analizo vode zaupal trgovini, zahtevaj podrobnosti parametrov (pH, Gh, Kh, NO2, NO3), ker preveč prodajalcev preprosto odgovori, da je vse v redu, ne da bi celo vprašali, kaj je populacija v akvariju.

Alain

ludovic
6 sporočila
ludovic fr

ok hvala Alain za tvoj hitri odgovor

to je točno to, kar opisuješ za codyrase, dvignejo se kot par v zrak, nato pa padajo kot da se preganjajo, potem pa spet brskajo po tleh. Za ostale bomo počakali, da si ustvarijo svoje teritorije

ok za danio, ampak imaš ideje za druge "površinske" ribe?

kakšne sekire? Podajte mi ideje, da o njih lahko razmislim

Kar se tiče parametrov vode, sem sledil tem z testnimi trakovi, ampak ravno ko to pišem, jih nimam več, jutri bom šel po kapljični test, ker testni trakovi niso super (hvala super prodajalcu!!!, ki je mislil, da so najboljši, očitno nimamo istega mnenja)

Objavil bom post po novem testu 'kapljic')

Vnaprej hvala!

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Izbira neonk ne omogoča zelo visoke temperature vode. Pri temperaturi nad 25/26 °C obstaja nevarnost, da se razvije bolezen imenovana Pistoforioza čirodonov (bolezen neonk), ki je izjemno destruktivna.

To pojasnjuje, zakaj je nujno izbrati za naseljevanje akvarija druge ribe, ki imajo raje hladnejšo vodo, ali pa skleniti kompromis s temperaturo 24 °C, ki bi morda ustrezala še več vrstam rib.

Kakorkoli, v 120-litrski akvarij je bolje, da ne mešate preveč vrst rib in izberete skupino rib za vsako plavalno cono. Srednji del lahko morda sprejme dve skupini, če je akvarij dolg 1 meter.

Primer populacije:

Torej, za dno akvarija imaš že pandine corydorase, lahko jih imaš brez težav do 10 posameznikov.

Za srednji del imaš že 15 neonk, lahko dodaš še 5 ali 6 vdov (Gymnocorymbus trenetzi), ki živijo zelo dobro pri 23/24 °C ali skupino 6 ali 7 svinčnikovih ribic s tremi trakovi (nannostomus trifasciatus) za sredino in površje (minimum 24 °C) in za površje, skupino desetih ribic marink (Carnegellia strigata). Pri teh zadnjih mora biti akvarij zelo dobro pokrit, ker zelo enostavno skočijo iz vode.

Ta populacija je geografsko skladna (Južna Amerika) in ima enake zahteve glede kakovosti vode.

Alain

ludovic
6 sporočila
ludovic fr

Pozdravljen Alain

Za začetek bi se ti rad zahvalil za čas, ki ga porabiš za odgovarjanje na vsa ta vprašanja, ki jih postavljamo na tem forumu.

No, ravno sem prišel iz trgovine, pravkar sem kupil majhen kovček za testiranje vode s kapljicami, kar mi bo omogočilo, da v eni od naslednjih objav zagotovim parametre moje vode (moram prebrati navodila). Poleg tega je jutri, v nedeljo, dan za menjavo vode (10%), kar opravljam vsak teden.

Samo želim biti prepričan, da sem pravilno razumel tvojo objavo:

V redu je, da povečam število svojih pandinih corydorasov na 10 posameznikov, ampak potem želim biti prepričan, da pravilno razumem. 6 ali 7 triraynih svinčnik ribic (nannostomus trifasciatus) je ok zame, ampak kaj pa ribe sekire (Carnegellia strigata)? Je to dodatno ali moram izbrati v seznamu, ker če so to svinčnik ribice + ribe sekire, ali to ne pomeni prevelikega števila rib za moj akvarij?

Lahko to potrdiš? Ni mi treba hiteti, ampak nočem narediti napake, saj sem jih že nabral in ne želim več zaupati prodajalcem, kar sem spet dokazal to popoldne.

Ludo.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljen,

1°) Testiranja:

Potrebno je, da izmeriš vrednosti vode v tvojem akvariju, pa tudi vode iz pipe.

Ker je priporočljivo menjati 10 do 15 % vode vsak teden, je bolje, da voda iz pipe nima parametrov, ki bi lahko poslabšali parametre v akvariju, kot so previsoke koncentracije nitratov (sezonske variacije) ali trdota, ki bi lahko povečala Gh v akvariju.

2°) Ribe:

- Trakovičarji s tremi črtami (nannostomus trifasciatus) živijo v zgornjem delu akvarija in radi plavajo blizu površine. Torej bodo občasno delili zgornji del bazena z Neonkami.

- Sekirke (Carnegellia strigata) živijo izključno na površini. Skupine so pri njih jasno ločene in redko se zmešajo z drugimi ribami.

Torej, dve možnosti sta na voljo s temi ribami:

a) Corydoras na dnu, Neonke na sredini in Carnegelia na površini.

b) Corydoras na dnu, Neonke na sredini in Trakovičarji na površini z možnostjo občasnega mešanja z Neonkami.

Alain

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

samo še majhna opomba za Alaina: Leteči sekirniki dejansko potrebujejo ime, zato je treba akvarij na površini dobro pokriti, kar prepreči, da bi svoje ribe našli posušene.

Kar se tiče menjava vode, glede na tvoj volumen in populacijo računaj na 20 l / teden.

Akvaristično pozdravljeni.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo