Bolni mandarinski ptic
živjo, moja samička mandarinka je bolna, oslabljena, ves čas spi, vedno je skrčena, izpljuva semena s kančkom krvi, ima napihnjen trebuh, vendar še vedno je in pije. Trenutno ji dajem prah za črevesje in vitamine v vodi, že tri dni. Kaj lahko še storim?
Pozdravljeni, Jean-François,
priporočam, da čim prej obiščete veterinarja, če tega še niste storili. Res je pomembno, da jo pregleda strokovnjak, da postavi pravilno diagnozo in predlaga primerno zdravljenje
Lep dan,
Elodie iz zoomalia
hvala elodie za nasvet poklical sem veterinarja da bi izvedel ali je potrebno naročiti termin za obisk ki stane 35 evrov našel sem drugega ki mi je ponudil nasvet in predlagal zdravljenje proti črvom ki sem ga kupil pri njem moramo jim ga dati vsak mesec nekaj kar nisem nikoli prej počel zato meni da je 90% možnosti da je to vzrok danes sem začel z zdravljenjem obveščen vas bom čez nekaj dni
Pozdravljen Jean-François,
hvala za te novice, lepo skrbite zanj in nas obveščajte.
Elodie iz Zoomalie
živjo elodie, pošiljam ti novice o svoji bolni samici diamantnega tetračka. Po končanem zdravljenju z razglistilom je bila dva dni nekoliko bolje, vendar je še vedno sključena in zelo šibka. Drug veterinar mi je svetoval in mi predpisal antibiotik, ker misli, da gre za okužbo. Tako sem kupila to zdravljenje in moram ga dajati pet dni, če pa ne bo delovalo, moram ponovno začeti z razglistilom. Zaenkrat je še vedno živa in dobro je, zato poskušamo z zdravljenjem, o napredku te bom obvestila
kako je ona?
Elodie iz Zoomalia
Pozdravljena Elodie, še vedno v istem stanju. Dobro je, vendar je zelo šibka in vedno zaspana. Ponovno sem začela z zdravljenjem proti črvom za nekaj dni. Veterinar zdaj misli, da gre morda za tumor, saj bi se z vsem tem zdravljenjem morala počutiti bolje. Poskušamo znova, obstajajo dnevi, ki so boljši od drugih, vendar ni preveč obetavno.
zelo mi je žal, da to slišim...
Naše misli so z vami in vašo ptico.
Veliko poguma obema
Elodie iz Zoomalia
zdravo, žal je umrla včeraj in samček je zdaj sam. Sprašujem se, ali mu moram dati samico ali lahko živi sam, glede na to, da sta bila vedno skupaj štiri leta. Čakam na mnenje vseh.
ker je dolgo živel skupaj s samico, obstaja resnično tveganje, da se bo počutil zelo osamljenega. To niso ptice, ki bi živele samotarsko. Poskusite mu najti prijazno prijateljico :-)
Elodie iz Zoomalia.
Pozdravljeni, imam moškega diamantnega mandarina, pred nekaj meseci se mu je na hrbtu naredila odprta rana. Po veliko skrbi se je nad rano oblikovala krasta in za nas je bilo to znak, da je zaceljeno. Vendar pa sem danes opazil oteklino blizu te rane, poskusili smo iztisniti, kar je bilo v oteklini, izgubil pa je veliko krvi in postal je slaboten. Kaj naj storim? Ali veste, kaj bi to lahko bilo?
Hvala za vaš odgovor