Forum za akvaristiko

anticianosi

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Monique
8 sporočila
monique fr

Pozdravljeni,

Moj akvarij je preplavljen s cyanobakterijami (akvarij je star 6 mesecev), v dilemi sem glede zdravljenja, posebej med Preis Alganom in Mycosidolom, lahko kdo pomaga?? Ker sem naveličan čiščenja na vsake 3 ali 4 dni, in moj koralni porast morda ne bo prenesel vse te cyane... V akvariju imam 5 rib in nevretenčarjev, ki so vsi v odličnem stanju;

hvala za vašo pomoč

William
38 sporočila
william fr

Živjo,

Kaj mislite s popolnim čiščenjem? Sesanje tal? Odstranjevanje cianobakterij? Menjava vode?

Kaj bi jaz naredil? Brez uporabe kemičnih izdelkov! Poskusil bi s popolno temo (blackout) za 4 - 5 dni. Če deluje, super, drugače bi ribe prestavil v drug akvarij in ga popolnoma očistil (akvarij - dekoracija - črpalka - itd...). No, to bi jaz naredil, ampak morda obstajajo tudi vmesne rešitve.

...

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, Monique,

če so "beštije", o katerih govoriš, res cianobakterije ali modre alge, potem ne gre za alge, ampak za enocelične organizme.

Tudi postavitev v temo ne deluje vedno (pravzaprav zelo redko). Ker gre za enocelične organizme, obstaja velika verjetnost, da kakšnega spregledamo pri čiščenju.

Obstaja en izdelek, ki vedno deluje, če sledimo navodilom do potankosti: to je "Blue Exit" od "Easy Life". Najdete ga lahko samo pri njih.

Žal je včasih potrebno poseči po kemiji, čeprav je to žalostno.

Obveščaj nas o novostih.

Aquariophilno.

Monique
8 sporočila
monique fr

Pozdravljen Jean-Pierre,

Res je škoda, da je prišlo do tega, vendar še vedno oklevam, kljub temu pa se informiram o izdelkih, do sedaj še nisem slišal za tvojega "Blue Exit" govorijo pa dobro o Mycosidolu, o antired.. tako da sem še vedno v razmišljanju in poskušam po najboljših močeh v boju proti tej invaziji.

Imam precej malo polžev, (3 velike, 2 Bh in 2 plesoče kozice..) za akvarij s 260 litri) mislim, da bom pridobil še druge, morda bodo opravili delo s "jedo" ostankov rib, prav tako bom zmanjšal njihovo racijo;

Zapisal sem tvoj izdelek, verjetno ga bom kupil in nekega dne, ko bom imel "vsega dovolj", bom naredil malo kemije v mojem akvariju.

Ker imam veliko cianov, ne uvajam drugih mehkih koral, ki bi vizualno olepšale akvarij

Držim vas na tekočem

Lep dan

PS osebno si uporabil ta izdelek ??

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljen,

Dokaj izčrpen članek o cianobakterijah v koralnem akvariju, kar se zdi, da je tvoj primer.

https://www.cap-recifal.com/cyanobacteries

Alain

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

bil sem prisiljen uporabiti "Blue Exit" v amazonki in sem dosegel popoln uspeh.

Akvaristično.

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

"Blue Exit", po današnji preverbi, je namenjen izključno za sladko vodo (podatki dobavitelja).

Zdravljenja, ki sem jih izvedel, ter drugi akvaristi, so bila vedno izvedena v sladki vodi.

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo