Ali lahko damo dva hrčka v eno kletko?
pozdravljeni,
želim izvedeti, ali lahko dam drugega hrčka v kletko en mesec po tem, ko sem dobil prvega hrčka. To sporočilo je zelo pomembno, saj moram kupiti svojega drugega hrčka avgusta. POMOČ, SOS
dober dan
Ne po dveh hrčkih skupaj!!! dva samca = pretep, dve samici = enako, par = neprestano mladički!
Hrček živi sam
Liona : Sem v enaki situaciji kot ti: že en mesec imam samico, vendar se dolgočasi, zato moram dobiti še eno samico. Zato me odgovor straši!!!!
Korak 2 HAMSTER 1 SAM V KLETKI!! :( moraš kupiti drugo kletko!
hvala za vaše odgovore
Vse vrste hrčkov so samotarske in nočne, za enega hrčka je primeren en sam kletka, priporočene dimenzije so 80x50 ali 100x40 za enega samega hrčka, zato najprej preverite, ali svojemu hrčku nudite ustrezne pogoje, in hrček se ne dolgočasi, nasprotno, samota je tisto, kar išče. Če sta dva skupaj, bo na koncu prišlo do pretepa in smrti enega od njih, ker so teritorialni, tako kot v divji naravi.
Drugače so miši, podgane, gerbili itd. družabne živali, zato jih lahko imate v skupini.
Imajo prav, en hrček na kletko zaradi nevarnosti boja. Če daste dva hrčka v eno kletko, je možno, da bo eden ubil drugega.
Če se vaš hrček dolgočasi, raje spremenite njegov vsakdan z menjavo igrač (ima kolo, kajne?). Idealni trik je, da mu date kartonske rolice praznih toaletnih papirjev, ko so porabljeni. Obožujejo tunelčke, so iz kartona in lahko jih varno grizejo. Enako lahko storite z rolami papirnatih brisačk.
Lepo pozdravljeni.