Forum za akvaristiko

alge v ribniku

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
josette
3 sporočila
josette fr

Dober večer,

Imam bazen približno 20002L? Sonce zjutraj, popoldne senca, 8 do 9 rdečih in shubukin zlatih ribic, ampak sem preplavljena z mahom in zelenimi algami, poskušala sem različne izdelke, a nič ne pomaga.

Ali imate kakšno rešitev ali priporočate kako učinkovito znamko izdelka?

Hvala vnaprej

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Za iskanje rešitve so potrebne dodatne informacije, saj so lahko razlogi za prisotnost alg različni.

- Ali obstaja filtracija? Če da, kako pogosto se čistijo filtrirni materiali?

- Ali poteka UV sterilizacija?

- Ali je ribnik zasajen in ali ima območje laguniranja?

- Ali so organski rastlinski odpadki (listje, travne vejice po košenju ...) padli v ribnik in se tam razgrajujejo?

- Kakšna je vsebnost nitratov (NO3) v vodi?

Alge so pogosto posledica visoke vsebnosti nitratov v vodi; zato je pomembno imeti dobro filtracijo, ki odvaja vodo v plitvo (10/15 cm) in z rastlinami zasajeno območje. To je laguniranje.

Koreninski sistem rastlin črpa nitrate iz vode v svojo korist in s tem prikrajša alge, ki so jim najljubša hrana.

Torej: Manj nitratov = manj alg.

Tukaj je povezava, da si ogledate mojo ribnik. Morda daje kakšne ideje?

http:/cab65.unblog.fr/z1-realisation-dun-bassin-denviron-16000l/

Alain

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo