Alergija kože
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
sophia
Pozdravljeni, razložila vam bom situacijo. Posvojila sem zapuščeno mačko, ki ima težave s kožo. To se kaže z velikimi, odprtimi ranami, ki jo srbečica in stalno krvavijo. Fotografij ne bom dodajala, saj so resnično neprijetne. Obiskala sem veterinarja: opravil je biopsijo in odkril, da gre za hudo alergijsko reakcijo. Težava je v tem, da ne vemo, na kaj točno je alergična. En mesec zdaj je jedla IZKLJUČNO hipoalergene brikete (znamke Royal Canin). Prejela je dve injekciji kortizona (eno na mesec) pri veterinarju. In ker se njeno stanje ni izboljševalo, zdaj že 10 dni jemlje atopiko.
Njene rane se začenjajo sušiti in počasi celiti, dokler ne vse raztrga, ko se liže in praska. Dala sem ji ovratnico, ampak zdaj z zadnjimi tačkami strga vse rane. Sem obupana, saj vse strga do krvi. Ko se rane komaj začnejo celiti, moramo spet začeti od začetka. Kaj naj storim? To je peklenski krog!
Najlepša hvala za vašo pomoč.
Njene rane se začenjajo sušiti in počasi celiti, dokler ne vse raztrga, ko se liže in praska. Dala sem ji ovratnico, ampak zdaj z zadnjimi tačkami strga vse rane. Sem obupana, saj vse strga do krvi. Ko se rane komaj začnejo celiti, moramo spet začeti od začetka. Kaj naj storim? To je peklenski krog!
Najlepša hvala za vašo pomoč.