akvarijska krogla konjak
Kakšna je razlika med klasično obliko in obliko cognac. kakšna višina in premer za 6, 5 in 10 litrov
Pozdravljeni,
Nobena riba ne more in ne sme živeti v teh kozarcih!!
Čas je, da tako kot Švica in mnoge druge države, tudi Francija končno prepove prodajo takšnih posod za shranjevanje rib.
Če gre za zlato ribico, tukaj je povezava, ki bi vam v principu morala spremeniti mnenje: https://www.forumaquario.org/t21251-la-verite-sur-le-poisson-rouge
Če gre za Betto, bo majhen akvarij velikosti 25/30 litrov, ogrevan, s filtrom, zasajen in osvetljen, popoln.
Ampak, prosim, ne mučite ribe tako, da jo naselite v to!!
Alain
Dober dan, alain-c, popolnoma se strinjam. Imam akvarij z 100 litri za dva zlata repa in se mi zdi premajhen :/
Zdi se, da se na to res spoznaš. Imam 20-litrski akvarij in vanj bi rad dal betto. Lahko mi svetuješ, katero črpalko naj izberem? Katere rastline? In ali naj dodam podlago?
Kar se tiče razsvetljave, sem na tej strani videl nano luči. So te v redu? Hvala ti.
Pozdravljeni,
Za beto:
1°) Idealni akvarij za Betta splendens je 20/30 litrov, z višino vode, ki ne sme presegati trideset cm. Moral bi biti rahlo filtriran (2 do 3-kratno obseg vode na uro) brez ustvarjanja premočnega toka z izpustom črpalke, saj so bili ti ribe tako zelo izbrane, da so razvile hiper velike plavuti, da so postale slabe plavalke in se hitro izčrpajo v premočnem toku.
Razsvetljava 10/12 ur na dan izboljša njihove barve.
2°) Voda: T°: 25/26°C; pH: 6,5 do 7; GH: okoli 6 do 8°d GH.
3°) Zasaditev:
- Gostolasne rastline, ki segajo do površine (Cabomba, Myriophilum ...). Betas so radi pod rastlinskim krošnjami, saj jih to pomirja. Takšne rastline pomenijo, da je potreben substrat.
- Rastlina z velikimi listi, kot je Anubias, je prav tako koristna, saj se bete radi naslonijo na takšne liste za počitek. Ker so anubias epifitske, bo potrebna kamen ali majhen koren za pritrditev.
Alain
1°) Za filtracijo je črpalka, ki si jo izbral, v redu, čeprav je morda malenkost premočna. Ta črpalka je bolj primerna za akvarije s 50L.
Črpalka EHEIM MINIUP 2204020 je po drugi strani idealna za 25/30L.
2°) Kar se tiče svetilke, je v redu. Naravna osvetlitev je dobra za rastline. Edina majhna pripomba je, da je svetilka enodelna in ne omogoča menjave posameznih led diod.
Alain
Ah ja, razumem, ah ja, drugi je malo dražji :/
Ja, to je problem, ampak LED svetila na splošno imajo dolgo življenjsko dobo, kajne?
Res je, da je dražja. Toda znamka Eheim je brez dvoma zagotovilo za kakovost. Več kot trideset let že kupujem to znamko za notranje in zunanje filtre in še nikoli nisem bil razočaran.
Kar zadeva led, ni dovolj dolgotrajnih izkušenj, da bi lahko ocenili vzdržljivost takega osvetljevanja, ker so ti izdelki na prodaj šele kratek čas. Zato na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti. Oprosti.
Alain
V vsakem primeru najlepša hvala za vse informacije, ki si mi jih dal, to je prijazno in storil bom, kar je potrebno za mojega betta
To je naravno. Če lahko pomagam ribi, da pravilno živi in s tem osrečim lastnika, je to glavno.
Če želiš več pojasnil o akvaristiki, lahko obiščeš moj blog: http:/cab65.unblog.fr/
Alain