Akvarij za ribe - Roma 240 s pohištvom
Pozdravljeni, rad bi kupil ta akvarij. Kaj menite o tem?
Pozdravljeni,
mislim, da gre za lep material;
Potem je treba vedeti, kateri biotop želite ustvariti, ker če je tako, kot sem videl na vprašanjih o akvariju, in je namenjen za morski akvarij, potem sploh ni primeren, saj je treba dodati specifično opremo, in to ne najmanj pomembno.
Vendar pa za sladkovodni akvarij z rastlinami bo potrebno dodati še hranilno podlago, pesek iz Loire, rastline in prebivalce.
Akvarijsko.
Ja, to je za ustvarjanje amazonskega okolja. Za substrat sem kupil JBL manado. O zasaditvi in ribah bomo razmišljali kasneje.
Hvala.
Dober večer, Nicolas,
pred namestitvijo ga dobro izperi in še posebej dobro je, če imaš plast debeline 2 do 4 cm (bolje) pod Aquabasisom (na primer) od JBL (tudi na primer).
Oglej si tudi poglavje "Izdelava akvarija" (brez da te silim) okoli strani 10, to ti bo dalo zelo dobra navodila za zagon tvojega akvarija.
Če je že doma, napolni ga z vodo, da se izognemo izsušitvi tesnil (še posebej zdaj); to vodo boš izpraznil med postavitvijo tvojega akvarija.
Upam, da ti bo to pomagalo, ne oklevaj prosi za nasvete, tukaj smo, da ti pomagamo.
Aquariophilesko.
Hvala, pogledal bom stran 10 ;) Sicer pa, če imate kakšne nasvete ali trike za uspešno vzdrževanje amazonskega akvarija, jih z veseljem sprejmem.
Imam pa doma vodnjak in me zanima, ali lahko uporabim to vodo za akvarij. (0 nitritov, 0 nitratov.)
Prav tako sem kupil grelni kabel za namestitev v podlago, ali je to dobro?
Hvala vnaprej.
Pozdravljen Nicolas,
glede ogrevalne vrvice je ta predvsem za nizozemske vrste akvarijev (samo rastline), ni potrebno, da jo namestiš; poskusi jo zamenjati.
Kar se tiče vode iz vodnjaka, če ni nitritov in nitrati so super, vendar je treba narediti tudi analizo, da ugotovimo, če je "pitna" (brez onesnaženja in majhnih organizmov) in v tem primeru bo to super.
No, zatem za ribe moramo naseliti vse tri sloje akvarija:
- dno: koridorase (5 ali 7) in ancistruse (2/3),
- sredina: kardinalke (najmanj 10, ker so to jatne ribe) pozor na temperaturo 26 °C, rdeče noske (enako število), par ramirezev;
- površje: letalke (carnegiella strigata) (5 in osebno mislim, da so srebrni veliko lepši), pazite, da dobro pokrijete akvarij, ker letijo (odtod ime), in za nekaj neobičajnega steklene somiče (10/12 sicer ne).
Zlasti ne skalark, ker višina vode v akvariju ne omogoča, da bi jih sprejeli v dobrih pogojih, ko odrastejo.
Ribe ne kupujte kar nekje, če je treba, ti lahko dam nekaj dobrih naslovov.
Sedaj rastline:
aponogetoni (crispus, madagascariensis, ulvaceus), ehinodori (bleheri, major), kriptokorine (beckettii, balansae (to so velike do 40 cm)), valisnerije (asiatica), puščice (pritlikava).
Za menjanje vode: 25 l/teden in celo 30 l (voda pripravljena 48 ur. vnaprej v petliterskih plastičnih posodah za živila (izhlapevanje klora, če je iz pipe in prilagoditev sobne temperature)).
Razsvetljava 10 ur/dan brez prekinitve, brez neposredne sončne svetlobe.
To je za začetek.
Akvaristično.
Hvala za vaše nasvete. Da, prosim za naslove, kjer lahko kupim ribe.
In ali mi lahko poveste, v kakšnem vrstnem redu naj vnesem ribe.
Hvala vnaprej.
Pozdravljen Nicolas,
če je mogoče, je najbolje, da vse ribe vneseš hkrati; za to je nujno, da je vrhunec nitritov minil (običajno po 4/5 tednih), če si glede tega nisi prepričan, je bolje čakati še 1/2 tedna dlje.
Ne uporabljaj "Aquasave": prodajalski trik in kemični izdelek.
Kar se tiče rib, najprej poglej, če imaš v bližini kakšen klub, nato borzo rib, ki jo organizira klub, v Severu imamo "Oxyfish", ki so resni in imajo lepe ribe (polovico mojih rib sem dobil od tam, ostale prek znancev), še posebej za tiste redkejše (steklene somiče, srebrne leteče sekire).
Akvaristično.
Pozdravljeni,
Da, počakal bom na vrhunec cikla, preden dam ribe v akvarij. Ampak, ali se bo to zgodilo, če ni rastlin?
In, ali je možno saditi rastline v akvarij, ko je ta že napolnjen z vodo? Seveda je podlaga že nameščena pred polnjenjem akvarija z vodo.
Razmišljal sem o nakupu rib na spletni strani, kot je Poisson d'Or, ali pa imam v bližini trgovino Jardiland – ali je to v redu?
Pozdravljen,
prvo polnjenje z vodo v tvojem primeru služi preprosto temu, da preprečiš izsušitev silikonskih tesnil, medtem ko čakaš na izdelavo bazena; vodo bo treba izprazniti, nato pa izdelati bazen.
Dobro preberi poglavje "Izdelava akvarija", stvari je treba narediti po vrsti, drugače lahko pride do velikih težav (hranilna podlaga, pesek tipa Loire, malo vode, sajenje, popolno polnjenje z vodo, zagon filtracije, osvetlitev, nato ribe, ko preide nitritni vrh: NE DRUGAČE).
Kar se tiče nakupa rib: Jardiland tako-tako; Poisson d'or da, če si blizu in lahko vidiš prej; drugače pa sem ti dal dobro spletno stran.
Lep pozdrav akvaristično.