akvarij in težave z motno vodo
Pozdravljeni
že malo več kot mesec dni imam akvarij
imam težavo z motno vodo
zamenjal sem del vode
rezultati testa vode so dobri
očistil sem pesek in zamenjal filtre
ribe so bile na dieti približno 5 dni
vendar voda ostaja motna
vendar moje ribe živijo dobro
kaj storiti
hvala vnaprej za vaš odgovor
Pozdravljeni, to je normalno, delci so preveč drobni za vašo filtracijo. Na trgu obstaja izdelek, ki ga lahko dodate v vodo in bo povzročil flokulacijo ter jih spremenil v večje delce, ki jih bo vaša filtracija lahko zadržala, voda pa bo postala bistra. To sem naredil v svojem bazenu brez težav. Lep pozdrav.
hvala za vaš odgovor, ampak katera blagovna znamka izdelka ali kje ga najti?
hvala
Pozdravljeni,
je to akvarij ali bazen?
Da bi lahko pomagal, potrebujem opis okolja: kakšen tip, od kdaj deluje, kakšna je populacija, rastlinje, filtracija.
Akvarijske pozdrave.
to je akvarij s 154 litri, star 1 mesec
filter oglje, aktivna pena, filter z majhnimi kamni, pred-filter in filter vate ter zračna črpalka
populacija: 6 gupijev in en koridoras, ker sem izgubil dva koridorasa
z naravnimi rastlinami
dno iz peska
voda pri 25 stopinjah
menjava vode je bila izvedena dvakrat z dodatkom bakterij in čiščenjem peska, stekel + zamenjava filtrov vate in aktivnega oglja, ostalo čiščenje z vodovodno vodo
testi so dobri
hvala vam
živjo, za moj zunanji bazen sem preizkusil algofin od tetra pond, proti zeleni vodi in mikrodelcem hrane itd. to jih delce strdi, voda je bila motna, po enem dnevu pa je bila povsem čista. Pozor, skupna trdota vode mora biti večja od 10, sicer je nevarno za ribe (dobro preberite navodila). Je kar čarobno, upoštevajte odmerke ... adijo
Pozdravljeni,
ponovno, ribnik in akvarij nista enaka okolja, zato tudi niso čisto enake meritve.
Za tebe, Piere, menjave vode znašajo 18 do 20 l/teden (voda pripravljena 48 h vnaprej v 5 l posodah (ker jo je lažje meriti), da se klor izhlapi in da voda dobi temperaturo prostora), filter je potrebno čistiti enkrat na mesec. Ni potrebno vedno dodajati bakterij, pusti, da se razvijajo same od sebe.
Ker je minil 1 mesec, ali si opazil porast nitritov (pojavijo se po 3 do 5 tednih), če ne, ne skrbi; šele nato boš lahko vnesel ribe. Testi se lahko izvedejo s testnimi lističi proizvajalca "Tetra" (seveda je treba testirati tudi vodo iz pipe).
Za corrydorase, bolje je predvideti 5 rib (ker so družabne ribe); za gramoz je bolje, da je dobro opran in fin, da si corrydorasi ne poškodujejo plavuti in da se hrana, ki pade na dno, ne kopiči v razpokah.
Akvaristično.