Forum za akvaristiko

akvarij in težave z motno vodo

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
piere
5 sporočila
piere fr

Pozdravljeni

že malo več kot mesec dni imam akvarij

imam težavo z motno vodo

zamenjal sem del vode

rezultati testa vode so dobri

očistil sem pesek in zamenjal filtre

ribe so bile na dieti približno 5 dni

vendar voda ostaja motna

vendar moje ribe živijo dobro

kaj storiti

hvala vnaprej za vaš odgovor

thierry
4 sporočila
thierry fr

Pozdravljeni, to je normalno, delci so preveč drobni za vašo filtracijo. Na trgu obstaja izdelek, ki ga lahko dodate v vodo in bo povzročil flokulacijo ter jih spremenil v večje delce, ki jih bo vaša filtracija lahko zadržala, voda pa bo postala bistra. To sem naredil v svojem bazenu brez težav. Lep pozdrav.

piere
5 sporočila
piere fr

hvala za vaš odgovor, ampak katera blagovna znamka izdelka ali kje ga najti?

hvala

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

je to akvarij ali bazen?

Da bi lahko pomagal, potrebujem opis okolja: kakšen tip, od kdaj deluje, kakšna je populacija, rastlinje, filtracija.

Akvarijske pozdrave.

piere
5 sporočila
piere fr

to je akvarij s 154 litri, star 1 mesec

filter oglje, aktivna pena, filter z majhnimi kamni, pred-filter in filter vate ter zračna črpalka

populacija: 6 gupijev in en koridoras, ker sem izgubil dva koridorasa

z naravnimi rastlinami

dno iz peska

voda pri 25 stopinjah

menjava vode je bila izvedena dvakrat z dodatkom bakterij in čiščenjem peska, stekel + zamenjava filtrov vate in aktivnega oglja, ostalo čiščenje z vodovodno vodo

testi so dobri

hvala vam

thierry
4 sporočila
thierry fr

živjo, za moj zunanji bazen sem preizkusil algofin od tetra pond, proti zeleni vodi in mikrodelcem hrane itd. to jih delce strdi, voda je bila motna, po enem dnevu pa je bila povsem čista. Pozor, skupna trdota vode mora biti večja od 10, sicer je nevarno za ribe (dobro preberite navodila). Je kar čarobno, upoštevajte odmerke ... adijo

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

ponovno, ribnik in akvarij nista enaka okolja, zato tudi niso čisto enake meritve.

Za tebe, Piere, menjave vode znašajo 18 do 20 l/teden (voda pripravljena 48 h vnaprej v 5 l posodah (ker jo je lažje meriti), da se klor izhlapi in da voda dobi temperaturo prostora), filter je potrebno čistiti enkrat na mesec. Ni potrebno vedno dodajati bakterij, pusti, da se razvijajo same od sebe.

Ker je minil 1 mesec, ali si opazil porast nitritov (pojavijo se po 3 do 5 tednih), če ne, ne skrbi; šele nato boš lahko vnesel ribe. Testi se lahko izvedejo s testnimi lističi proizvajalca "Tetra" (seveda je treba testirati tudi vodo iz pipe).

Za corrydorase, bolje je predvideti 5 rib (ker so družabne ribe); za gramoz je bolje, da je dobro opran in fin, da si corrydorasi ne poškodujejo plavuti in da se hrana, ki pade na dno, ne kopiči v razpokah.

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo