akcija proti slabim prodajalcem
Pozdravljeni vsi
Tako kot vsi tukaj sem tudi sam že skoraj 20 let strasten akvarist.
Objavljam to sporočilo, da izrazim svoje nezadovoljstvo nad velikimi industrijami (Jardiland, Truffaud, Baobab itd.), ki jemljejo stranke za bedake.
Vse več njihovih prodajalcev je nesposobnih in obožuje imeti stranke za norce npr.: zlata ribica nikoli ne raste, je najlažja riba za vzdrževanje, da lahko betta riba živi v kozarcu, ker ne potrebuje veliko vode itd.
Zanje prodaja pomeni denar in ne delitev znanja.
Če ste tudi vi priča ali žrtev nesposobnega prodajalca, pošljite majhno anonimno pismo trgovini, boste videli, da lahko z nekaj pritiska dosežete svoj cilj.
ja, ampak ravno ti "smrkavci" imajo nalogo ustvarjati številke
noua objava, vendar enak boj. Pravkar sem šel na obisk v trgovino za živali poleg mene in zdi se, da je kriptorina strupena rastlina za eksotične ribe.
in ja, zgleda, da pri tebi ni ravno rožnato!
no, ne bi jih rad branil, ampak... večino časa so prisiljeni prodajati, prodajati in prodajati. Za njihove šefe štejejo samo številke na koncu dneva. Kako se to število naredi, ni važno!
Ampak moram reči, da še vedno ostajajo na tem planetu trgovci z živalmi, ki ljubijo, so ljubili in bodo ljubili svoje delo in ne vidijo svojih strank kot s.... Obstaja tudi zelo preprosta stvar: večina prodajalcev so mladi diplomanti, ki so našli službo z mizernim plačilom (plačani po minimalni plači) in delajo ob koncih tedna in praznikih. Njihovo plačilo nikoli ne bo naraslo!!! To vedo. Tako bodo nekateri (strastni) dali vse od sebe za svoje male varovance in stranke. Drugi bodo čakali, da dan mine!!!
Kot v vsakem podjetju so dobri in slabi zaposleni.
Kot si razumel, prodaja v trgovini za živali, to poznam! Brez priznanja s strani šefov, bedno plačilo, nobenega družinskega življenja....!!!
Edina stvar, ki mi je omogočala, da sem zdržal: moja ljubezen do mojih živali in strank. Držal sem se 11 let! 11 let trpljenja, da bi dobil kaj takega kot jabolko za našega ara ali kivije za našega tukana.... itd. Vsakodnevni boj, da nam dovolijo čas za naše stranke, (vsaka stranka bi morala oditi z nečim!)
10 min za glodalca, 5 min max za prodajo ribe, 15 min za akvarij!!!! Ti, ki si strasten, boš razumel, da je nemogoče razložiti 1 / 10 del priprave akvarija v četrt ure!
Zato prosim, treba je tudi razumeti položaj drugih. Čeprav to v nobenem primeru ne opravičuje človeške neumnosti! In tudi če imaš v svojem okolju NEKOMPETENTNE prodajalce, ti to potrjujem!!!!!!!!!!!
Za tiste, ki želijo vedeti: kriptokorina je rastlina, ki uspeva v tropskih akvarijih ( celo v hladni vodi, če vaše ribe niso preveč požrešne)
Obstaja v več različicah (rjava, zelena, valoviti listi...) in višinah. Hitro raste in je enostavna za gojenje, razmnožuje se s stoloni (korenina raste v tleh in ustvari nove liste malo stran,...; in tako naprej) in ni niti malo strupena za vaše male prebivalce.
No, vsak bo mislil, kar hoče, še vedno smo svobodni v razmišljanju!
Kar se tiče mene, ostajam na voljo tistim, ki bi potrebovali nasvet (brez da bi imel v mislih nujno prodajo!)
Z živalskimi pozdravi
Sandra
živjo Sandra
Poznam princip rentabilnosti v trgovinah, delal sem 8 let kot prodajalec v različnih trgovinah.
Tisto, česar ne morem razumeti, je, da tudi če nimajo časa, ne bi smeli lagati kupcem, na primer pripovedovati jim, da zlate ribice ne rastejo in da jim za življenje zadošča majhen akvarij s 5 litri vode, itd...
Glede kriptorine se ne skrbi, vem, da ni strupena, zaseda približno 30% prostora mojega akvarija, samo presenetilo me je slišati prodajalca, ki je to rekel kupcu, ki je hotel narediti afriško tipiziran akvarij.
Od treh živalskih trgovin, ki so okoli mene, je samo ena prodajalka res kompetentna in si res vzame čas za odgovore na vsa vprašanja strank in skoraj vedno zavrne prodajo določenih rib neizkušenim kupcem.
Problem je v tem, da tudi če spremenimo okrožje, da bi šli v druge trgovine za živali, naletimo na isto težavo, ker imajo te velike franšize monopol nad živalskimi trgovinami.
Pred tem sem hodil v eno majhno samostojno živalsko trgovino, kjer so bile cene višje, ampak ribe so bile boljše kakovosti, ni šlo za intenzivno rejo.
Moj zadnji bojevnik, kupljen tam, je živel 5 let, imam samice gupijev XXL, ki so stare 6 let.
Pogosto sem preživel 1 do 2 uri v tej trgovini, da bi dobil veliko nasvetov in trikov, ampak jo je požrla velika industrija in je zaprla že pred enim letom.
Vem, da prodajalci ne vedo vsega o vseh ribah, ampak ko vidim prodajalca v trgovini J... prodajati morski akvarij osebi, ki se nikoli prej ni ukvarjala z akvaristiko, mi to gre na živce, kajti celo jaz z mojimi 15 leti izkušenj se še vedno ne upam narediti ta korak.
No, za konec, če mi lahko ali želiš pomagati pri razmnoževanju corydoras panda, bi bil vesel pomoči, kajti z albino in paleatus coryji nimam težav, a z pandami nikoli nisem imel uspeha.
Lep pozdrav
Dober večer,
res je, velike prodajalne z živalmi so tu le za prodajo; vendar včasih naletimo na strastne akvariste v "prodajalnah za akvarijske ribe";
lahko pa naredimo takole: jaz se ne spoznam, kaj mi priporočate, nato pa vidimo; potem se predstavimo (osebno, bivši predsednik kluba akvaristov) in se nasmejemo.
Včasih smo pošiljali povratne informacije reviji "Aquarium Magasine", predvidevam, da je zdaj to mogoče tudi z "Aquarium à la Maison".
Sicer začetnikom kot izkušenim akvaristom (ker se vedno lahko kaj novega naučimo) svetujem, da poskušajo najti akvarijski klub v svoji regiji in literaturo na to temo.
Imamo tudi ta odličen forum za napredek in to je super.
Franck, za morsko akvaristiko, mislim, da ti lahko pomagam z nekaj nasveti; vendar nikoli ne pozabite, da je za takšno izvedbo potrebno premišljevati, kako so zgrajeni javni akvariji (najlepši, ki sem ga videl pri posamezniku: 5.000 l rib (da, morje je veliko), prostor v stalni temi in obsežna menjava vode vsak teden) in da so za morsko akvaristiko vložena sredstva bistveno višja.
Dobro sem se nasmejal kriptokoreninici, ja, kakšna čudovita rastlina in v vseh njenih variantah.
Akvarijski pozdravi.
[levo]Franck, hvala, da to tako sprejemaš; ne vsi prodajalci živali so za metati v isti koš![/levo]
[levo]Drugače pa bolj resno: kar se tiče razmnoževanja pande (seveda corydo, drugi je velik kosmatinec in zanj nimam prostora pri hiši!)[/levo]
[levo]uspešen sem bil le 2 ali 3 krat... moj problem je hrana po izvalitvi, nemogoče je najti žive artemije (ali v jajcih kot včasih..)[/levo]
[levo]Za razmnoževanje v akvariju približno 80 litrov (več ni potrebno) imam 2 para pand in 1 julii (razlika med samcem in samico je ok?)[/levo]
[levo]moja temperatura je približno 25/28, odvisno, in moj pH 6.5 / 7. Enostavna mehanska filtracija plus šota. Na tleh imam pesek iz našega kraja (Loire), opran zelo skrbno... plus skrivališča (korenine, kamni in veliko rastlin ter najpomembnejše, grmiček mahune Jave);[/levo]
[levo]to je vse potem pa samo prepustiš naravi, moja stara mama rada odloži 1 ali 2 jajčeca naenkrat v vse možne kotičke (zakaj ne na ravnih površinah kot vsi drugi v njeni družini, pojma nimam!)[/levo]
[levo]ampak takoj ko odloži jajčeca, samca ne spusti več blizu! Prava nadloga.[/levo]
[levo]Nato sem poskusil različne stvari:[/levo]
[levo]pustiti jajčeca v akvariju: ni bilo velikega uspeha[/levo]
[levo]prestaviti jajčeca v karantenski akvarij: eh in jih najti je bila mora! So mikroskopski in krhki[/levo]
[levo]prestaviti jajčeca v valilnik: tu je bilo bolje, ampak pozor, neonke ugasnjene!!! In potem pride (3 /4 dni največ po tem) do izvalitve in moj problem s hrano. Na začetku je v redu prašek za ličinke, vendar potrebujejo artemije... deževniki so še vedno preveliki, tudi narezani tubifexi.[/levo]
[levo]Upam, da boš imel več sreče. Si že kdaj razmnoževal velovite corydo aeneus? Meni ne uspeva. Hvala[/levo]
[levo]se vidimo[/levo]
[levo][/levo]
Zdravo
Hvala za nasvete glede razmnoževanja pand v akvariju. Po pregledu sem ugotovil, da mi manjka ključna sestavina - imam samo samice, zato bom ta vikend šel kupit samece.
Kar zadeva ostale coryje, albinos, paleatus ali aneus, tudi tiste s plavutmi, imam preprost 96L akvarij z rastlinami in kosi korenin, normalno filtracijo, temni kremenčev pesek, a brez rib.
Ko želim razmnoževati svoje coryje (ne glede na vrsto), jih vse (enako vrsto hkrati) dam v akvarij za približno en mesec in skrbim zanje kot običajno. Po tem mesecu odstranim okoli 25 litrov vode iz mojega 96L akvarija za razmnoževanje, ki ima temperaturo 25/26 stopinj, in dodam skoraj hladno vodo, 18/19 stopinj (deževna sezona). Nato se po nekaj dneh vse skupaj začne aktivirati za en dan ali dva in po drstenju odstranim odrasle ribe ter pustim naravi, da opravi svoje delo, pri tem pa več ne prižigam luči - akvarij osvetljuje le dnevna svetloba.
Kar se tiče hrane, se male ličinke prehranjujejo s preostankom, ki ga najdejo na dnu akvarija, in z velikim rjavim listom, ki spominja na usnje, ko je moker.
živjo, ponovno objavljam to objavo za vse, ki bi bili v redu z enciklopedijo za vse nove člane
Dober večer, Franck,
zame je v redu.
Ljubiteljsko ribiško.
živjo JP, hvala, da si se mi pridružil
teme bi bile
-ali sem prepričan, da želim akvarij
-kaj je akvarij
-namestitev akvarija
-ustvarjanje biotopa glede na izbiro rib, ki jih bom izbral
-razlaga biotopa (amazonski, afriški, ameriški, azijski itd.)
-kakšna filtracija
-itd
Pozdravljen Franck,
ničesar ni za pripomniti; lahko imenujemo to, realizacija akvarija.
Zdaj odhajam na intervencijo na 400 l Malavi.
Ljubiteljsko ribiško.
živjo vsi
moj računalnik je umrl (naj počiva v miru) trenutno uporabljam telefon, tako da za enciklopedijo bomo videli, ali bo Božiček prišel ali če mi bo kdo dobrosrčen podaril enega za rojstni dan
sem nazaj
Dober večer, Franck,
vesel sem zaradi odziva.
Ljubiteljsko ribiško.
Pozdravljeni,
Če imate nekaj časa, tukaj je povezava do strani na mojem blogu, ki obravnava to temo: http:/cab65.unblog.fr/a2-les-vendeurs-des-animaleries/
Alain.
Dober večer Alain,
prebral sem in imaš prav.
VENDAR so ljudje razumna bitja, ki mislijo, ali ovce?
Vedno si želijo več pridobiti na račun drugih, v Franciji smo imeli "1789"; nedavno smo se v temnem obdobju "39-45" ne reagirali, in lahko najdemo veliko primerov po svetu.
In kaj misliti o teh blagajnah brez blagajnika, da bi prihranili čas, in ljudi, ki jih uporabljajo; s tem tempom kmalu ne bomo več potrebovali nikogar (seveda so prodajalci vključeni).
Nismo tukaj, da bi polemizirali, ampak da bi vzbudili ljubezen do akvaristike; treba se je obrniti na ljudi, ki imajo radi to področje.
Vedno nas je dovolj v Franciji in Evropi (fizične osebe in specializirane trgovine).
Akvaristično.