Vprašanja, razprave o izdelkih ACANA Wild Prairie za mačke
5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
debethune
Pozdravljeni, moja mačka je imela težave z ledvičnimi kamni. Ali ta izdelek ustreza njenim prehranskim potrebam in tej težavi (z nizko vsebnostjo soli)? Hvala.
1 sporočila
denise
Pozdravljeni, ta linija je visokokakovostna FIZIOLOŠKA linija. Pomembno pa je ugotoviti, katere kamne ali kristale je imel vaš maček (kalcijev oksalat ali struvit, ki vsebuje magnezij) in mu dati MEDICINSKO linijo, ki pomaga preprečevati ali celo raztapljati te kamne (Royal Canin-urinary, ali Hills-c/d ali s/d) po nasvetu vašega veterinarja. Ta živila so revna z nekaterimi minerali, vendar nekoliko bogatejša s solmi, da spodbudijo izločanje. Je pa bolje ponuditi vlažno hrano, saj mačke ne pijejo dovolj tekočine in ne nadomestijo popolnoma pomanjkanja tekočine, ki ga povzroči suha hrana. Prav tako imejte več posodic za vodo z različnimi oblikami, da spodbudite mačko k pitju. Upam, da sem vam pomagal.
1 sporočila
adeline
Pozdravljeni, To so dobri briketi, vendar vaša mačka potrebuje posebno prehrano. Eden od mojih ima majhne kristale, ki jih je treba raztopiti v mehurju, in videti je, da je na hrani Royal Canin Urinary S/O = struvit/oksalat. Ima tudi pašteto iste znamke za težave S/O. Posvetujte se s svojim veterinarjem, kaj je najboljše za vašo mačko.
1 sporočila
carole
Pozdravljeni, Acana Wild Prairie so zelo dobre briketirane hrane. Za razliko od drugih ljudi vam odsvetujem Royal Canin in Hill's (veterinarsko ali neveterinarsko linijo), ki vsebujejo žita, kar je zelo slabo za mačke (in tudi pse), saj so mesojedi. Vzemite si čas in preverite sestavo briketirane hrane. Mi našemu hišnemu ljubljenčku dajemo briketirano hrano po želji (Acana v 50/50 mešanici z drugo blagovno znamko) ter mačjo pašteto zjutraj in zvečer, na katero dodam vodo, vendar vedno brez žit.
1 sporočila
genevieve
Pozdravljeni, če smem, se posvetujte s svojim veterinarjem. Moje panterice teh briketov niso marale. Okusi so različni, tudi pri živalih ^^.
2 sporočila
corinne
pozdravljeni, že 8 let dajem svoji mali June ACANA WILD PRAIRIE, ki je imela hude težave s kronično drisko, veterinarske brikete pa sploh niso delovale ... po drugi strani pa mojemu Woodyju, ki ima težave s struvitnimi kamni in je že operiran, dajem ROYAL CANIN URINARY S/O v pašteti in briketih in od takrat ni nobenih težav več.