Forum za akvaristiko

200l: Kakšno populacijo?

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
genevieve
161 sporočila
genevieve fr

Pozdravljeni,

Namestil bom 200-litrski akvarij, ki bo povsem opremljen (filter, grelec in obilno zasajen), vendar me zanima, katere ribe bi lahko dal vanj?

Želel bi par "velikih" rib in veliko malih ribic.

Pred tem bom svoje ribe iz 54-litrskega akvarija preselil v 200-litrski.

Tako bo v 200-litrskem akvariju zagotovo:

- 6 češnjevih bradavičarjev

- 6 pandinih corydorassov

- 1 samica kolise

Zelo so mi všeč biserni ali modri gurami.

Razmišljal sem o nečem takem:

- 6 češnjevih bradavičarjev (mogoče podvojiti njihov jato?)

- 12 pandinih corydorassov (ali več ali manj (upoštevajoč, da jih že imam 6))

- 1 par ali haremsko razmerje kolis lalia ali če lahko moja samica lalia ostane sama

- 1 par bisernih ali modrih guramijev ali drugih "velikih" rib

- haremsko razmerje med xifo, guppyji ali platiji

- rdeče češnjeve kozice

- jato neonk

(ali)

- jato rdečenosa

Hvala in lep dan

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

1°) Akvarij s 200L je zelo dobra prostornina za skupinski akvarij. Omogoča dobro ločevanje življenjskih območij (površina, sredina, dno) in jih poseliti, ne da bi ribe izgubile občutek skupine in se mešale na nereden način.

2°) Za naselitev imaš omejitev, saj moraš narediti bolj dopolnitev populacije, saj imaš že Puntius titteya, Corydoras panda in samico Colisa lallia. Raznolikost v tej prostornini bi, po mojem mnenju, bila ovira za estetsko kakovost celote.

Prisotnost samice Colisa in tvoja želja, da dodaš par Trichogasterja, bo ustvarila problem. Colise so ribe, ki morajo živeti v akvarijih, kjer so "dominante". Po drugi strani pa postanejo zelo pogosto dominirane s strani večjih ali bolj živčnih rib kot so, še posebej, če so to ribe iz iste družine (Colisa/Gourami). Samci Gouramijev so ribe, ki ne prenašajo, da morajo deliti svoj prostor z drugimi sorodnimi ribami. Samica Colisa bo naravno njihova glavna tarča.

Torej, če bi bilo zame, bi ostal na osnovi tvoje trenutne populacije in to bi postalo:

- 6 trenutnih Corydoras panda + še 6 drugih za dno.

- 6 trenutnih Puntius titteya + še 4 druge za nižje srednje območje.

- Skupina 15 Rasboras hengeli (Trigonostigma hengeli) za srednje in višje srednje območje.

- Bodisi samca Colisa lallia za preostalo samico, bodisi par Trichogaster leeri, ki je bolj primeren kot modri, ker pri slednjih samci postanejo še posebej agresivni med seboj, do samic in morda do preostale populacije, saj so izredno teritorialni.

Modri neoni (Paracheirodon innesi) živijo v hladni vodi (22°C) in tako niso ribe, ki bi šle skupaj z drugimi, ki raje imajo vodo s 25°C.

Xiphophorus helleri so preveč aktivni in predvsem nomadi. Obiskujejo vsa plavalna območja in motijo enotnost drugih skupin, da omogočajo drugim ribam življenje v harmoniji.

Tako boš imel (razen Corydoras panda) geografsko enotnost (Azija) in združljivo populacijo.

Alain

genevieve
161 sporočila
genevieve fr
<left>Najlepša hvala za tvoj odgovor.</left><left>Torej bom premislil, ali ga naj namestim ali ne.</left><left>"Na ta način boš imel poleg (pandinih corydoras) tudi geografsko enotnost (Azija) in kompatibilno populacijo."</left><left>Ali moram dodati samo rastline iz Azije? Ker bom kupil sklop rastlin in nisem prepričan, če bodo vse iz Azije?</left><left>Hvala in lep večer</left>
Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Geografsko poreklo rastlin ni pomembno.

Alain

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo